Salarisverhoging of weggaan? Mooi niet!

Column Albert Verschure

Ook in de metaalbranche kom je het tegen, de ingrijpende evolutie van de high tech. De ontwikkeling van eeuwenlange handmatigheid naar verfijnde geautomatiseerde technieken betekent nogal wat. Sowieso voor de mensen die je op de werkvloer nodig hebt. Door het steeds meer verdwijnen van handmatige draaibanken en machine-operators wordt de vraag naar gespecialiseerde ICT’ers alleen maar groter.

Vreemde keuzes

Het tekort aan geschikte krachten op de arbeidsmarkt leidt tot vreemde keuzes. Keuzes die voortvloeien uit paniek en onder de noemer kortetermijnoplossingen vallen. Je ziet bijvoorbeeld dat nieuw personeel meer betaald krijgt, gevoed door de gedachte: geen personeel is duurder dan duur personeel. Fout. Binnen twee maanden staan uw trouwe personeelsleden bij u op de stoep. Ze eisen salarisverhoging of dreigen met weggaan. Niet gek als je als ondernemer geen economische gelijkwaardigheid kunt garanderen binnen je team. Dit is vragen om problemen. De werknemer die door een hoger salaris beter is gaan werken moet nog gevonden worden.

Loyaliteit

Als je mensen nodig hebt, zorg dan dat die voorhanden zijn. Kijk of je het juiste personeelsbestand in huis hebt. Zorg dat je tijdig kunt schakelen. Geen enkele verkoop scoort zonder een goede binnendienst. Creëer een sfeer van betrouwbaarheid en loyaliteit tussen je mensen en deel met hen een visie die verbindt. Overwerken hoeft geen probleem te zijn bij een team dat iets voor elkaar over heeft en tijdelijk valt hier op deze manier veel capaciteit te genereren. Betrek de mensen bij de werving en laat zien dat je actief bezig bent de bezetting geregeld te krijgen.

Zwak moment

Het probleem afkopen door snel iemand aan te trekken met een te hoog salaris is niet moeilijk, maar zwicht niet voor deze snelle oplossing. Het is aan u om het evenwichtige salarishuis in uw bedrijf niet te laten instorten. Ongelijke salarissen leiden tot onrust. Eenmaal een zwak moment van uw kant en er is geen weg meer terug.