In de schoenen van ... Rob van Breugel

van Breugel Walsbekleding B.V.

Ruim 10 jaar geleden zet Rob van Breugel zijn handtekening onder de overname van HPR Rubber B.V. waar hij op dat moment al sinds 1996 werkzaam is. In de 10 jaar die volgen bouwt hij het oorspronkelijke handelsbedrijf samen met zijn vrouw, zoon en medewerkers uit naar een modern productiebedrijf. “Hard werken en hard groeien”, vat Rob de voorbije 10 jaar kort samen.


HPR Rubber B.V. uit Raamsdonksveer is al vanaf de oprichting begin jaren ’80 klant bij Janssen Accountants. “Janssen heeft 10 jaar geleden de toenmalige eigenaar begeleid bij de bedrijfsovername. Ik ben na die overname klant bij Janssen gebleven. Je kunt dus wel zeggen dat ze na ruim 35 jaar ons bedrijf door en door kennen”, vertelt Rob. Al is er in de jaren erg veel veranderd. “Zoveel dat we het begin dit jaar ook tijd vonden om de bedrijfsnaam te wijzigen. Van Breugel Walsbekleding geeft duidelijker aan wat we doen.”

Een andere, recente verandering is de investering in een computergestuurde autoclaaf; een soort oven die ervoor zorgt dat het rubber de gewenste stevigheid en soepelheid krijgt. Hiermee is de transformatie van handelsbedrijf in rubberproducten tot producent van rol- en walsbekleding en technische rubber vormdelen compleet. “Ik had zelf een terugverdientijd op de investering van de machine uitgerekend. En dan is erg prettig om met de accountant te kunnen bespreken of het allemaal klopt.”

Janssen Accountants voert – naast advieswerk – ook de (loon)administratie, BTW aangiften en belastingen uit voor Van Breugel Walsbekleding. “De volgende uitdaging? Ons bedrijf verder uitbouwen zodat onze zoon het kan overnemen. En daar gaan we Janssen zeker weer bij nodig hebben.”