In de schoenen van ... Nancy Janssen

DoLaVie

Wat hebben een keukenzaak, een boetiek, een groothandel in kleding, een afslank- en zonnestudio, een webshop en een winkel voor cadeaus, mode en woonaccessoires gemeen? Nancy Janssen. Vanaf begin jaren zeventig is de geboren en getogen Dongense onderneemster betrokken bij al deze bedrijven. Eerst als dochter van, later samen met haar vader en nu als eigenaresse van de winkel DoLaVie in de Hoge Ham in Dongen.


“Mijn ouders zijn begin jaren ’70 met de keukenzaak gestart en waren in 1981 een van de eerste klanten van ome Felix die toen net zijn accountantskantoor aan huis was begonnen. Een aantal jaren later zijn mijn ouders gestopt met de keukens. We hadden toen al boetiek Tamtam geopend en rolden van de keukens verder de kleding in met de start van een groothandel. Tot aan het overlijden van mijn vader in 2001. In 2003 startte ik met LaVie, een afslank- en zonnestudio met ook massage en verzorgingsproducten. Dat liep niet goed genoeg waardoor ik er na een paar jaar mee ben gestopt. ‘Een goede ondernemer stopt op tijd’, vertelde ome Felix me. Ik vond daarna een administratieve baan in het bedrijf van een bevriende ondernemer. Maar na 5 jaar ging dat bedrijf failliet en werd het dus weer tijd voor iets nieuws.”

Op 11 april 2012 schrijft Nancy haar nieuwe winkel DoLaVie in bij de Kamer van Koophandel. “Die datum is heel bewust gekozen. Het is de verjaardag van mijn overleden vader. Dat vond ik wel een mooie dag om iets nieuws te beginnen. Hoe de naam van de winkel tot stand is gekomen? Dat is wel een grappig verhaal. Ik wilde niet door gaan met LaVie, de naam van de studio. Tijdens het dweilen van de keukenvloer kwam ik op het idee om Do, de eerste twee letters van mijn zoon Dominique, toe te voegen. ‘DoLaVie. Dat klinkt vrolijk, daar zit muziek in’, zei mijn moeder. Met de webshop die ik op dat moment al een paar jaar had, ben ik toen snel gestopt. De winkel is veel leuker, dit is écht helemaal mijn ding. We hebben van alles. Van kleding tot sieraad, sjaal, handtas of portemonnee en van windlicht tot kaasplank of Kletspot. Ik ben heel actief op social media. De administratie? Die doe ik zelf. Janssen Accountants helpt mij met de aangiften. En als ik vragen heb dan weet ik ze te vinden.”