In de schoenen van ... Martin Peeters

MMP4Safety

Wat doe je als je 35 jaar bij de brandweer werkt en jezelf heb opgewerkt van brandwacht tot officier van dienst? Een eigen bedrijf beginnen natuurlijk! Zo vanzelfsprekend ging het niet. “Ik wilde iets anders gaan doen, maar het ondernemerschap is op 60-jarige leeftijd best een grote stap”, vertelt Martin Peeters van MMP4Safety.


Via een oud-collega bij de brandweer – die eerder ook de stap naar het zelfstandig ondernemerschap waagde – komt Martin begin 2016 in contact met Janssen Accountants. “Op dat moment was ik nog aan het overwegen om voor mezelf te beginnen of niet. Ik had ook wat twijfels of het allemaal wel goed zou komen. Edwin Bink heeft toen voor ons wat zaken op een rij gezet. Op basis van zijn voorbeelden, berekeningen en prognose heb ik toen de knoop definitief doorgehakt om mijn eigen bedrijf te starten.”

Op basis van zijn grote netwerk en brede, ruime ervaring weet Martin binnen een jaar meer dan voldoende werk binnen te halen. Als adviseur, trainer en coach op het gebied van risico en veiligheid in de breedste zin van het woord bouwt hij in korte tijd een volledig klantenbestand op. “Het eerste jaar was direct top”, blikt Martin terug. Een greep uit zijn werkzaamheden: hij geeft BHV-opleidingen, traint Ademluchtdragers, adviseert over brandveiligheid en werkt als Arbo coördinator.

Waar Martin soms wel wat externe hulp bij kan gebruiken zijn financiële zaken zoals bijvoorbeeld de kwartaalaangifte, jaarrekening, advies bij veranderende wetgeving of bij de aanschaf van een privé of zakelijke (bedrijfs)auto. “Mijn vrouw doet de administratie, maar het is fijn om bij vragen direct de accountant te kunnen spreken. Wij zijn enorm te spreken over Janssen Accountants. Of ik nog verbeterpunten heb? Nee, ga vooral zo door!”