In de schoenen van ... John Jansen

John Flora Bloembinderij

Het is het voorjaar van 1994 als John Jansen in Dongen met zijn bloembinderij John Flora start. Al snel groeit de winkel uit zijn jasje en nu – 23 jaar later, twee verhuizingen en heel wat bosjes bloemen verder – is John Flora niet meer weg te denken uit het Dongense straatbeeld. John Jansen vertelt over de groei van zijn bedrijf en zijn relatie, vanaf het eerste uur, met Janssen Accountants.


“Na onze start in 1994 zijn we eerst verhuisd naar een pand twee deuren verder. Dat pand was al een maatje groter. In 2011 verhuisden we naar onze huidige locatie aan de Hoge Ham. De afweging was toen: blijven we huren of gaan we een pand kopen? Het nieuwe pand, waar we dus nu zitten, was wel veel groter dan waar we vandaan kwamen, dus het was wel even rekenen met de financiering. Maar ik heb er geen seconde spijt van gehad dat we de stap hebben gezet. Op die momenten is het prettig om een accountant te hebben waarmee je kunt sparren. Edwin Bink is zelf ook ondernemer, hij is niet alleen maar mijn accountant. Dat merk je aan hoe hij me in die tijd geadviseerd heeft. Heel praktisch zaken op een weegschaal leggen, de voors en tegens op een rij zetten. Dan kun je tot het beste besluit komen.”

 

John Flora is vanaf het eerste uur – dus inmiddels al 23 jaar – klant bij Janssen Accountants. “Het persoonlijke contact, dat spreekt mij aan. Ze weten wie je bent als je belt of even binnenloopt. Dat is voor mij als bloemist belangrijk, want zo wil ik ook een relatie opbouwen met mijn klanten. Natuurlijk zijn wij ook online actief, maar met de winkel en het persoonlijke klantcontact kunnen wij het verschil maken. Daarnaast zijn we alert op de kosten, maar die zijn redelijk stabiel. Net als de relatie met Janssen.”