In de schoenen van ... Jacqueline Stoop

Podotherapie Wervenschot

Deze keer staan we ‘in de schoenen’ van een specialist op dat gebied. Jacqueline Stoop van Podotherapie Wervenschot weet alles van voeten en alle klachten die daaruit voort kunnen komen zoals pijn aan rug, voeten, enkels, knieën of heupen. We kennen elkaar al 25 jaar en hebben dus regelmatig gesprekken over maatwerk, samenwerking, belasting en balans.


Het is 1993 als Jacqueline met haar vader – die dan met zijn bouwbedrijf klant is bij Janssen Accountants – naar Dongen rijdt voor advies bij het samenstellen van haar ondernemingsplan. “Felix Janssen heeft me toen heel goed op weg geholpen”, herinnert Jacqueline zich. Ze wordt klant bij Janssen Accountants en stapt een aantal jaren later over naar het accountantskantoor waar haar man Edo op dat moment assistent-accountant is. “Na een aantal jaren beviel dat ons toch minder goed. Toen Harry de Wit met pensioen ging kwamen we op de receptie weer in contact met Edwin Bink. Dat was voor ons weer een hernieuwde kennismaking met Janssen Accountants. Ze doen nu onze loonadministratie, maken onze jaarcijfers definitief en adviseren ons bijvoorbeeld over veranderingen rondom pensioenen.”

 

“Edo werkt inmiddels full-time op de administratie van de praktijk. Hij regelt alle administratieve zaken en heeft vooral contact met verzekeraars en verwijzers”, vervolgt Jacqueline. “Na onze start in Breda in 1994 zijn we gegroeid tot de huidige acht locaties. De groeiende vraag naar zorg heeft in ons vak vooral te maken met de toegenomen bewustwording bij verwijzers. Je voeten zijn heel belangrijk en daar is de laatste jaren meer aandacht voor. We hebben meer klanten, meer medewerkers en locaties én ook meer concurrentie. Waar we in de jaren ’90 met één of twee podotherapeuten actief waren in Breda zijn er nu alleen al in de wijk Ijpelaar vijf podotherapiepraktijken. In de voorbije bijna 25 jaar is er veel veranderd in mijn vakgebied, net als in de accountancy. Wij zijn druk met onze klanten en daarom is het voor ons prettig en belangrijk dat Janssen Accountants ons actief adviseert over veranderende regelgeving.”