In de schoenen van ... Sander de Jong

De Jong Kozijnen B.V.

Als je in 18 jaar zelfstandig ondernemerschap groeit van 1 naar 40 medewerkers, van een oude werkplaats van een paar honderd m2 naar een modern bedrijfspand van bijna 5.000 m2 en van alles met de hand naar een volledig geautomatiseerd productieproces, dan komen er de nodige overwegingen en uitdagingen op je pad. Sander de Jong van De Jong Kozijnen B.V. (Oosterhout) kan het weten.


Het is begin 2000 als Sander de Jong zijn eigen kozijnfabriek in Dongen start. Vier jaar lang maakt hij alle kozijnen zelf met de hand totdat hij van zijn verdiende spaarcenten de eerste twee machines koopt. “Voor 15.000 gulden, ik heb er nachten van wakker gelegen”, vertelt Sander nu met een glimlach. In 2004 dwingt de continue groei het bedrijf tot een verhuizing. De Jong Kozijnen betrekt een grotere werkplaats in Oosteind. “Toen heb ik mijn eerste medewerkers aangenomen.” Ook komen er machines bij. “Onze leveranciers stonden er echt versteld van hoeveel kozijnen wij produceerden in zo’n kleine ruimte. In die fase heb ik geleerd om zo efficiënt mogelijk te ondernemen. Daar ben ik voor mezelf heel kritisch en veeleisend in.”

Vijf jaar later is het pand weer te klein. Sander koopt een perceel van 4.000 m2 aan de Everdenberg in Oosterhout. Een jaar later is de nieuwbouw een feit. Meer meters, meer mensen, meer machines en verregaande automatisering leiden tot de productie van nog meer houten kozijnen. Al snel volgt een uitbreiding met een tweede volledig geautomatiseerde productielijn en een nieuwe expeditiehal. Op dit moment is de bouw van een aangrenzende, nieuwe hal van 2.600 m2 in volle gang.

Inmiddels levert De Jong Kozijnen in het hele land aan aannemers, aan één van de grootste bouwmarktketens van Nederland en aan consumenten waarbij de kozijnen vaak compleet gemonteerd worden door het eigen montagebedrijf. Met name de online verkoop via drie eigen concurrerende webshops groeit flink. “Hierin zijn we heel vooruitstrevend. Klanten kunnen eenvoudig een kozijn compleet inclusief beglazing en meerdere opties via de webshops bestellen.”

Om alle markten optimaal te kunnen blijven bedienen investeert Sander veel tijd en geld in de organisatie. “Het is belangrijk om de juiste mensen op de juiste plaats te hebben. Soms ook juist mensen van buiten de branche. Die kijken anders naar processen. Zelf ben ik nu meer ondernemer dan manager. Ik wil het totaalplaatje overzien en ben bezig met het geheel van cijfers, machines, processen en mensen.” Oom Ben (Mandemakers) is één tot twee keer per jaar zijn sparring partner. “Die weet natuurlijk wel hoe je een bedrijf in de markt moet zetten, maar uiteindelijk moet je het toch allemaal zelf doen”, vervolgt Sander die niet voor niets zes dagen per week elke ochtend om zes uur op kantoor is. Janssen Accountants verzorgt al 15 jaar de (loon)administratie en jaarrekeningen. “Elke maand hebben we contact over cijfers en ontwikkelingen. En bij investeringen en uitbreidingen zijn zij mijn adviseur en klankbord.”