Daarom een accountant

De brede kennis en ervaring van een accountant, gecombineerd met zijn wettelijke verplichtingen, maakt hem tot dé vertrouwenspersoon van het MKB. Hij helpt u verder in elke fase van uw onderneming; of u nu start, al jaren bezig bent of besloten hebt te stoppen.

De accountant kan u met de volgende werkzaamheden van dienst zijn:

(Bron: https://www.nba.nl/themas/mkb/informatie-voor-ondernemers/waarom-een-mkb-accountant/)

 

Het samenstellen van de jaarrekening

Uit uw jaarrekening blijkt hoe uw bedrijf het afgelopen jaar heeft gedraaid. Uw accountant stelt deze jaarrekening - die bestaat uit een balans, winst- en verliesrekening en een toelichting daarop - samen volgens wettelijke eisen.

Adviseren over fiscale zaken

Een accountant adviseert over verschillende fiscale zaken. Een ondernemingsvorm, bijvoorbeeld een BV, heeft vergaande fiscale, maar ook juridische consequenties. De accountant adviseert u welke ondernemingsvorm het beste bij u past.

Adviseren over het verbeteren van uw administratie

Als ondernemer hebt u belang bij een goede administratie. Het maakt inzichtelijk of uw bedrijf zich ontwikkelt zoals u had verwacht en hoe verantwoord uw toekomstbeslissingen zijn. U kunt zich door uw accountant laten adviseren over het (her)inrichten van uw administratie.

Adviseren over subsidies

Sluit een project van uw bedrijf aan op het overheidsbeleid of dient het een maatschappelijk doel? Dan komt uw bedrijf wellicht in aanmerking voor één van de vele financierings- en subsidieregelingen.

Contactgegevens

Janssen Accountants
Bolkensteeg 17
5103 AA Dongen

T. +31(0)162 315 374
F. +31(0)162 320 659
E. info@janssenaccountants.nl