Uitgebreid energielabel vanaf 1 januari 2021

donderdag 12/11/2020

Bij de verkoop of verhuur van uw woning moet u een definitief energielabel laten registreren. Tot 1 januari 2021 kunt u hiervoor nog een vereenvoudigd energielabel aanvragen, welke goedkoper is.

In 2015 hebben vele huiseigenaren voor hun woning een voorlopig energielabel ontvangen van de overheid. Bij de verkoop of verhuur van een woning is het verplicht om dit voorlopige energielabel om te zetten naar een definitief energielabel. Op dit moment is het aanvragen van een definitief energielabel nog mogelijk vanuit huis. Dit is het vereenvoudigd energielabel, welke 10 jaar geldig is.

Vanaf 1 januari 2021 wordt het vereenvoudigd energielabel vervangen door het uitgebreid energielabel. Voor het uitgebreid energielabel moet een deskundige langskomen om de woning te bekijken. Hierdoor heeft u er voordeel bij om nu al een energielabel aan te vragen omdat dit nu nog vanuit huis kan. Deze aanvraag kost gemiddeld zo’n  7,50 terwijl een bezoek van een deskundige gemiddeld zo’n 190 kost.

 Via de website energielabelvoorwoningen.nl kunt u inloggen met uw DigiD. Hier kunt u uw voorlopige energielabel, indien nodig, aanpassen en aanvullen met facturen, foto’s en dergelijke. Vervolgens kiest u een aanbieder voor de beoordeling. Deze kan nog om aanvullende gegevens vragen. Wanneer alles compleet is, ontvangt u een digitaal energielabel. Doe er uw voordeel mee!

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, neem dan contact op met ons kantoor.