Subsidie warmtepompen

donderdag 22/12/2016

Tot 2021 kun je subsidie krijgen als je een volledig elektrische of hybride warmtepomp koopt. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van het soort apparaat en het vermogen. In 2017 krijg je voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) 2.000. Met deze subsidie wordt duurzame verwarming nog aantrekkelijker!

Een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) kost rond de 4.000 (exclusief hr-ketel). Met de subsidie van 2.000 bespaar je dus zo’n 50% op de aanschafkosten. Voor een volledig elektrische warmtepomp begint het subsidiebedrag bij 2.000, dit bedrag kan oplopen tot enkele duizenden euro’s. Hoe groter het vermogen van de elektrische warmtepomp, hoe hoger de subsidie. De exacte bedragen per apparaat vind je op rvo.nl.

Een warmtepomp zorgt op een milieuvriendelijke manier voor verwarming en warm water. Warmtepompen gebruiken warmte uit de lucht, grond of water. Met een soort koelkastmotor wordt energie met een lage temperatuur opgewaardeerd tot bruikbare warmte. Een hybride warmtepomp combineer je met een hr-ketel op gas, bij een volledig elektrische warmtepomp heb je geen hr-ketel meer nodig.

Voorwaarden subsidie warmtepomp

1. Je warmtepomp staat op de lijst van warmtepompen die in aanmerking komen voor subsidie.

2. De warmtepomp is nieuw en geïnstalleerd en je hebt een betaalbewijs dat op jouw naam staat.

3. Je vraagt de subsidie voor de warmtepomp binnen 6 maanden na het installeren aan

De warmtepomp moet uiteraard wel in Nederland geïnstalleerd zijn en mag niet kort na installatie weer worden verwijderd.

De gedetailleerde voorwaarden staan op www.rvo.nl/isde.

Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, dan kun je uiteraard contact opnemen met ons kantoor.

Bron: rvo.nl