Kom jij ook in aanmerking voor WBSO subsidie?

vrijdag 09/11/2018

De WBSO (Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk) is bedoeld voor iedere ondernemer in Nederland die onderzoek doet naar technologische vernieuwingen. Van midden- of kleinbedrijf tot multinational, van starter tot familiebedrijf, het maakt niet uit in welke bedrijfssector je werkt.

De WBSO subsidieert de inzet van eigen medewerkers die zich met speur- en ontwikkelingswerk (S&O) bezighouden. Dit is technisch-wetenschappelijk onderzoek of ontwikkeling van technisch nieuwe fysieke producten of productieprocessen. Ook ontwikkeling van technisch nieuwe programmatuur valt onder S&O. Het ontwikkelingswerk moet technisch nieuw zijn voor je eigen bedrijf en eindigt zodra de werking is aangetoond door een prototype of model.

Je krijgt subsidie op de loonkosten van eigen medewerkers die zich met speur- en ontwikkelingswerk bezig houden. Ook kosten en uitgaven die je maakt voor het uitvoeren van je eigen S&O project komen in aanmerking De subsidie krijg je in de vorm van een vermindering op de afdracht loonbelasting.

Je kunt WBSO alleen aanvragen voor toekomstige werkzaamheden. Een aanvraag dien je dus altijd vooraf in. Dit doe je via RVO.nl. Een aanvraag moet altijd één hele maand voorafgaand aan de periode dat de activiteiten verricht gaan worden ingediend worden. Wil je dus vanaf 1 januari 2019 gebruik maken van de regeling dan dien je dus uiterlijk 30 november via de Rijksdienst voor ondernemend Nederland de aanvraag in te dienen.

WBSO is een hele belangrijke subsidieregeling in Nederland met een budget voor 2019 van 1.205 miljoen euro. Heel veel MKB bedrijven maken al gebruik van deze subsidieregeling. Uiteraard komt niet iedereen er voor in aanmerking, maar nog steeds zijn er ook heel veel bedrijven die ten onrechte denken dat zij er niet voor in aanmerking komen of dat het voor hen niet de moeite is waardoor ze subsidie mislopen. Dat is zonde.

Neem daarom eens contact met ons op wanneer je denkt dat je mogelijk in aanmerking komt zodat we samen kunnen kijken wat de voorwaarden en verplichtingen zijn en wat het jou op zou kunnen leveren.