Gemak dient de mens!

donderdag 17/03/2016

Wist je bijvoorbeeld dat bankafschriften inlezen in de financiële administratie als ondernemer heel eenvoudig is?

Door het automatisch inlezen van bankafschriften, wordt het voeren van een administratie leuker en kost het een stuk minder tijd. Vanuit de bank kun je de bankafschriften naar het boekhoudpakket importeren met een bestand dat je kunt ophalen door in te loggen in internetbankieren bij je bank.

De betaling en / of ontvangst van factuurbedragen wordt automatisch herkend, bij zowel openstaande debiteuren als crediteuren. Ook kun je aan bepaalde posten een autocodering meegeven, zodat dit automatisch op de juiste grootboekrekening komt. Je hebt altijd zelf nog de mogelijkheid om het boekingsadvies te overrulen en zelf aan te geven wat er met een bepaalde bankmutatie moet gebeuren. Zo blijf je zelf altijd de controle houden!

Door een bankkoppeling te installeren ben je altijd bij met de administratie. Deze haalt dagelijks automatisch vanuit de bank de bij- en afschrijvingen op. Ook het betalen en het versturen van incasso-opdrachten wordt gemakkelijker en het invoeren van mutaties is een stuk minder werk.

Je kunt als ondernemer beduidend minder tijd bezig zijn met de financiële administratie door processen verder te automatiseren. Dat vergt in aanvang wellicht een extra investering, maar dat verdient zich doorgaans relatief snel terug. Naast bankafschriften inlezen kun je bijvoorbeeld ook denken aan digitaal factureren en het gebruik maken van scanoplossingen. Hier valt voor veel ondernemers zeker nog winst te behalen.   

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, dan kun je uiteraard contact opnemen met ons kantoor.