De traditionele Werkgeversverklaring kan ook anders

vrijdag 12/04/2019

Per 1 januari 2019 accepteren nog meer partijen een UWV-verzekeringsbericht bij het aanvragen van een hypotheek of lening. Dit is een alternatief voor de traditionele werkgeversverklaring.

Het digitaal document kan de werknemer ophalen op de site van het UWV, mijnuwv.nl inloggen met DigiD. Op basis van de zogenoemde Inkomensbepaling Loondienst kan een hypotheek veel sneller worden aangevraagd. Dit kan omdat de loongegevens van de afgelopen 5 jaar in het verzekeringsbestand staan. Voor een hypotheekaanvraag kan het verzekeringsbericht alleen worden gebruikt als het waarmerk van het verzekeringsbericht zichtbaar is. Het verzekeringsbericht kan alleen digitaal gebruikt worden.

Voor sommige werknemers dient de traditionele werkgeversverklaring alsnog worden ingevuld, denk aan werknemers die pas in dienst zijn getreden, of als de werknemer nog niet voor onbepaalde tijd in dienst is. De werkgever kan dan doormiddel van een intentieverklaring aangeven of de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd wordt opgevolgd.

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, neem dan contact op met ons kantoor.