BTW buitenland 2019 voor 1 oktober 2020 terugvragen!

dinsdag 08/09/2020
Let op dat de BTW die je als ondernemer binnen de EU in 2019 hebt betaald vóór 1 oktober 2020 teruggevraagd moet worden bij de Nederlandse Belastingdienst. Dit dient te geschieden middels een aparte verzoek en mag niet via de Nederlandse aangifte in aftrek worden gebracht. Controleer tijdig of je nog ergens recht op teruggaaf hebt. Doe je dit niet voor 1 oktober dan bestaat de kans dat het verzoek niet meer in behandeling wordt genomen in het andere EU land.
 
Voorwaarde voor het verzoek zijn dat je in Nederland moet zijn gevestigd, de BTW nog niet terug gevraagd hebt in het andere EU land en het uiteraard goederen en diensten zijn geweest die aangewend zijn voor BTW belaste activiteiten van je onderneming.
 
Er zijn drempelbedragen en voorwaarden per land gesteld. Check dus of je in aanmerking komt en zo ja, welke eisen het betreffende land aan het verzoek stelt. Zo is het per lidstaat verschillend wat meegestuurd moet worden aan bijlagen en in een aantal gevallen is het meesturen van de goederencodes bijvoorbeeld ook verplicht. Begin dus op tijd met verzamelen van de gegevens.
 
Heb je vragen, neem dan uiteraard tijdig contact met ons op.