Een goede voorbereiding

Mocht u overwegen om ondernemer te worden dan nodigen wij u van harte uit om vrijblijvend en kosteloos een afspraak met ons te maken voor een startersgesprek. In dit eerste gesprek kunnen wij vertellen waar u allemaal rekening mee dient te houden en wellicht uw vragen voor een groot deel al beantwoorden.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Meestal begint het met een goed idee, maar voordat u besluit daarmee een bedrijf te starten is het raadzaam dat u allereerst voor uzelf bepaald of uw ondernemersvaardigheden toereikend zijn, wat voor soort bedrijf u begint, welk product of dienst u gaat verkopen, wat de kansen en risico’s zijn, wat het onderscheidend vermogen is ten opzichte van concurrenten, wie de klanten zijn en hoe u deze gaat bedienen. Vervolgens verwerkt u alles in een ondernemingsplan. Op deze manier maakt u voor uzelf, maar ook voor anderen concreet wat u gaat doen. U legt uw plannen eerst voor aan bekenden en daarna aan professionele adviseurs. Deze adviseur kan bijvoorbeeld de Kamer van Koophandel, de bank of uiteraard een accountant zijn. Een bank vraagt vaak om een ondernemingsplan alvorens over te gaan tot het in behandeling nemen van een financieringsaanvraag. 

U dient een rechtsvorm te kiezen voor uw onderneming. U kunt kiezen voor een bepaalde rechtsvorm vanwege gunstige fiscale regels of om aansprakelijkheid te beperken. Meest gangbaar is een eenmanszaak, een V.O.F. of een B.V.

Denk goed na over een bedrijfsnaam. Een goede bedrijfsnaam is herkenbaar, blijft hangen én maakt duidelijk wat u te bieden heeft. Zet uw bedrijf meteen op de kaart met een goede naam. Ga ook na of de naam nog niet door anderen wordt gebruikt.

Terug naar vorige pagina